Dak isoleren met PIR

Offerte dak isoleren met PIR: slim isoleren – én besparen – begint hier!

 

{{tab.content}}

{{ $index + 1 }} / {{ tabsTotal }}

Andere keuzes uit de vorige stap

quote image icon

3 offertes dakwerken,
gratis in je mailbox

quote image icon

Vind een betrouwbare dakman
in jouw regio

quote image icon

Vergelijk, kies en bespaar
tot wel 40%!Je dak isoleren met PIR-platen

Je kunt een dak isoleren met PIR-platen, omdat het een zeer goede manier van isoleren is. PIR (polyisocyanuraat) is een kunststof die speciaal voor de isolatie is ontwikkeld. Het heeft een hogere isolatiewaarde dan PUR-platen die ook al een hoge isolatiewaarde bezitten.

Het dak isoleren met PIR-platen heeft het voordeel dat het goed beloopbaar is en ook een grotere brandveiligheid heeft dan de bekende PUR-platen. Ze kunnen zeer goed worden toegepast voor de isolatie van platte en hellende daken, maar ook voor vloeren en spouwmuren.

Wil je ook je dak isoleren met PIR-platen? Surf dan snel naar Dakwerkerantwerpen.be , vul het formulier in en ontvang gratis 3 offertes van dakwerkers in je buurt. Het beste? Je bespaart tot 40% op jouw dakisolatie met PIR-platen. Probeer het nu!

PIR-platen: bevestiging

De PIR-platen kunnen onderling worden bevestigd met Purschuim. Een plat dak isoleren met PIR-platen is een goede keuze omdat het gewicht van de platen ook nog zeer gering is. Bij de bewerking van de PIR-platen die erg sterk zijn, komen geen vezels vrij. Een dak isoleren met PIR-platen biedt alleen maar voordelen.

Een schuin dak isoleren met PIR-platen

Voor het isoleren van een schuin dak kunnen ze goed aan de binnenzijde worden gebruikt. De PIR-platen zijn licht en vormvast. Hierdoor kunnen ze zeer goed tussen de balken worden verwerkt. Ze kunnen door de hoge isolatiewaarde een dunne uitvoering hebben.

De PIR-platen kunnen onderling worden verlijmd en daarna afgewerkt worden met Alu-Tape. De platen hebben aan beide zijden dampdicht aluminium, zodat ze niet snel vochtig zullen worden. De platen zullen zeker niet vochtig worden indien ze goed worden afgetapet.

De voordelen van je dak isoleren met PIR-platen

Het is een licht en gemakkelijk te bewerken materiaal. Zelfs bij een geringe dikte is de isolatiewaarde hoog. Het materiaal heeft goede brandvertragende eigenschappen en heeft meestal geen extra dampscherm nodig. Het materiaal neemt geen vocht op en kan daarom ook gemakkelijk worden gebruikt in die ruimtes waar veel vocht aanwezig is.

De nadelen van PIR-platen

Het materiaal kan men, wanneer het eenmaal is vervaardigd, moeilijk recycleren. Er komen bij de productie schadelijke stoffen vrij voor het milieu.

Kostprijs van je dak isoleren met PIR-platen

De prijs voor een PIR-plaat is vrij gering. Voor een plaat van 60 x 120 cm liggen de kosten tussen de €8 en €20. Deze prijs is afhankelijk van de dikte die de plaat heeft en de toplaag die erop aangebracht is. De dikte is verkrijgbaar van 3 cm tot 12 cm. Hoe dikker, hoe hoger de isolatiewaarde van de plaat.

Doordat de plaat, die een hoge isolatiewaarde heeft en daarbij toch dun is, wordt hij veel gebruikt voor een spouwmuurisolatie. Ook zal hij vaak worden toegepast voor het isoleren van een plat dak. Een plat dak isoleren met PIR-platen wordt zeer vaak toegepast.

Wil je ook je dak isoleren met PIR-platen? Surf dan snel naar Dakwerkerantwerpen.be , vul het formulier in en ontvang gratis 3 offertes van dakwerkers in je buurt. Het beste? Je bespaart tot 40% op jouw dakisolatie met PIR-platen. Probeer het nu!


Ik zocht iemand voor een kleine herstelling. Maar als je dan rondbelt, wil niemand dat doen. Bij Dakwerkerantwerpen.be kreeg ik snel reactie van dakwerkers die wél geïnteresseerd waren. Mijn dak was snel gerepareerd. Top!

Liesbeth Mulders, schoonheidsspecialiste

Ik heb zelf wel een dakwerker gecontacteerd, maar die kwam van ver. De prijs van die verplaatsingskosten! De offertes van Dakwerkerantwerpen.be kwamen allemaal van dakwerkers in mijn buurt. Dat scheelt gigantisch.

Youssef El-Messaoui, vertaler-tolk

Met twee kleine kinderen in huis ben je blij als je ’s avonds in de zetel zit. Als je dan ook nog dakwerkers moet gaan zoeken… Dakwerkenofferte.be bleek de gemakkelijke oplossing. Snel ingevuld, snel respons. Heel tevreden met het resultaat.

Marc Van De Voorde, leerkracht

Weet je wat het is? De dakwerkers die langskomen weten dat er concurrentie is. Ik heb eens vergeleken met de prijzen die mijn moeder kreeg. Dat verschil! Dat scheelde echt bijna de helft. Voor hetzelfde werk! Dan weet ik het wel.

Samira Gandoul, verpleegster

Met mijn drukke agenda heb ik geen tijd om online dakwerkers te zoeken. Dakwerkerantwerpen.be stuurde me binnen de 24 uur 3 verschillende offertes. Mijn dak is gemaakt. En ik ben geen seconde tijd verloren.

Hans Andries, bedrijfsleider