Dak isoleren met rotswol

Je dak isoleren met rotswol: via Dakwerkenexpert krijgt u de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs!

 

{{tab.content}}

{{ $index + 1 }} / {{ tabsTotal }}

Andere keuzes uit de vorige stap

quote image icon

3 offertes dakwerken,
gratis in je mailbox

quote image icon

Vind een betrouwbare dakman
in jouw regio

quote image icon

Vergelijk, kies en bespaar
tot wel 40%!Je dak isoleren met rotswol

Omdat de energiekosten steeds hoger worden is je dak isoleren met rotswol zeker de moeit waard. Nodig méér dan één dakwerker uit om de situatie ter plaatse te komen bekijken. Een vakman kan dan berekenen wat voor voordelen het je oplevert om bijvoorbeeld het dak, muren, vloer en ramen te isoleren.

Indien je de berekeningen nakijkt, zal je tot de conclusie komen dat er veel energie via het dak verloren gaat. Je dakwerker kan, door je dak te isoleren met rotswol, je maandelijkse energiekosten fel verminderen.

Wil je ook je dak isoleren met rotswol? Vul het formulier in en ontvang gratis 3 offertes van dakwerkers in je buurt. Het beste? Je bespaart tot 40% op je dak isoleren met rotswol. Probeer het nu!

Dak isoleren met rotswol: soort isolatie

Als isolatiemateriaal om het dak te isoleren zou je rotswol kunnen gebruiken. Dit isolerend materiaal is afkomstig van vulkanisch gesteente. Het wordt bij een temperatuur van ongeveer 1600 graden Celsius gesmolten waarna het tot een wolpakket wordt gesponnen.

 

Door gebruik te maken van harsen en oliën wordt het rotswol gebonden en waterafstotend gemaakt. De bekendste merken zijn Rockwool en Isover. Wanneer het voor een huis gebruikt wordt, zal het niet alleen de warmte binnenshuis houden, maar het is ook geluidwerend en veiliger bij brand.

Dak isoleren met rotswol: de eigenschappen

Rotswol is een dampopen materiaal, zodat het vocht in de rotswol vrij kan circuleren. Vochtproblemen zijn daardoor gering. Daarom worden deze platen vaak in spouwmuren toegepast.
Rotswol verliest zijn isolerende eigenschappen niet. De isolatiewaarde van dit materiaal blijft constant hetzelfde door de jaren heen.

Het materiaal kan goed worden gebruikt om de warmte binnen te houden, maar ook om geluid buiten te houden. Ook is het in staat om branden tegen te houden. Bij plaatsing werkt rotswol minder irriterend dan bijvoorbeeld glaswol. Rotswol is wel wat duurder dan glaswol.

Verkrijgbaar

Je kunt rotswol aanschaffen als dekens van een bepaalde dikte. De dekens worden op maat geknipt om tussen de balken, aan de warme zijde van het dak, aan te brengen. Omdat het vocht in de rotswoldeken kan circuleren, kan het er ook in verdampen. Dus vocht zal niet op het hout van het bestaande dak komen.

Wil je ook je dak isoleren met rotswol? Vul het formulier in en ontvang gratis 3 offertes van dakwerkers in je buurt. Het beste? Je bespaart tot 40% op je dak isoleren met rotswol. Probeer het nu!


Ik zocht iemand voor een kleine herstelling. Maar als je dan rondbelt, wil niemand dat doen. Bij Dakwerkerantwerpen.be kreeg ik snel reactie van dakwerkers die wél geïnteresseerd waren. Mijn dak was snel gerepareerd. Top!

Liesbeth Mulders, schoonheidsspecialiste

Ik heb zelf wel een dakwerker gecontacteerd, maar die kwam van ver. De prijs van die verplaatsingskosten! De offertes van Dakwerkerantwerpen.be kwamen allemaal van dakwerkers in mijn buurt. Dat scheelt gigantisch.

Youssef El-Messaoui, vertaler-tolk

Met twee kleine kinderen in huis ben je blij als je ’s avonds in de zetel zit. Als je dan ook nog dakwerkers moet gaan zoeken… Dakwerkenofferte.be bleek de gemakkelijke oplossing. Snel ingevuld, snel respons. Heel tevreden met het resultaat.

Marc Van De Voorde, leerkracht

Weet je wat het is? De dakwerkers die langskomen weten dat er concurrentie is. Ik heb eens vergeleken met de prijzen die mijn moeder kreeg. Dat verschil! Dat scheelde echt bijna de helft. Voor hetzelfde werk! Dan weet ik het wel.

Samira Gandoul, verpleegster

Met mijn drukke agenda heb ik geen tijd om online dakwerkers te zoeken. Dakwerkerantwerpen.be stuurde me binnen de 24 uur 3 verschillende offertes. Mijn dak is gemaakt. En ik ben geen seconde tijd verloren.

Hans Andries, bedrijfsleider