Dak isoleren met thermische isolatie

Offerte thermische isolatie: vergelijken betekent juist kiezen. Juist kiezen betekent extra besparen!

 

{{tab.content}}

{{ $index + 1 }} / {{ tabsTotal }}

Andere keuzes uit de vorige stap

quote image icon

3 offertes dakwerken,
gratis in je mailbox

quote image icon

Vind een betrouwbare dakman
in jouw regio

quote image icon

Vergelijk, kies en bespaar
tot wel 40%!Het dak isoleren met thermische isolatie

Betaal elke maand minder aan de verwarming van je huis. Nodig een dakwerker uit om te bekijken hoe jij je kosten kan terugdringen. Je dak isoleren met thermische isolatie is de eerste stap. Daarvoor zou je een specialist langs kunnen laten komen om te kijken hoe je de kosten terug kunt

Wanneer je de berekeningen bekijkt, zie je dat er veel warmte via het dak verloren gaat. Ongeveer 30% warmteverlies gaat door het dak. Warmte stijgt op en wanneer er een slechte of helemaal geen dakisolatie is, zal er veel warmte verloren gaan. Door een goede dakisolatie zal je veel energie kunnen besparen. Dat kan zelfs oplopen tot wel €600 per jaar.

Wil je ook je dak isoleren met thermische isolatie? Vul het formulier in en ontvang gratis 3 offertes van dakwerkers in je buurt. Het beste? Je bespaart tot 40% op jouw dak isoleren met thermische isolatie. Probeer het nu!

Het dak isoleren met thermische isolatie: verschillende mogelijkheden

Je kunt je dak isoleren met thermische isolatie door gebruik te maken van veel verschillende isolatiemethoden. Je kunt daarvoor isolatieplaten gebruiken, maar ook bijvoorbeeld inblaasvlokken.

Wil je het dak aan de binnenzijde mooi afwerken, moet je daarvoor isolatieplaten gebruiken die voorzien zijn van een dampwerende laag. Er mag namelijk helemaal geen vocht in de platen dringen of naar het houten dak. Er zouden door de vochtopname rottingsverschijnselen kunnen optreden of schimmels. Daarom moeten ook de platen met een dampwerende laag worden afgeplakt zodat er geen vocht kan doordringen.

Dak isoleren met thermische isolatie: de materialen

Je dak isoleren met thermische isolatie kan bijvoorbeeld met glaswol of rotswol . Beide isolatiematerialen hebben een open structuur en zijn zeer licht. Het isolerend vermogen is goed, maar door de open structuur moet er altijd een dampscherm voor worden geplaatst. Een dampscherm is een kunststoffolie die het geheel moet afdichten. Er mag geen vocht bij de isolatieplaten komen.

EPS platen, beter bekend onder de naam tempex, wordt veel gebruikt voor het isoleren van daken. EPS platen zijn licht van gewicht en kunnen gemakkelijk bewerkt worden. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen, maar moeten onderling wel worden afgeplakt om te voorkomen dat er vocht bij de dakconstructie komt.

Zowel de PIR- als PUR platen kunnen goed worden toegepast voor een dak isoleren met thermische isolatie. Het is een waterafstotend materiaal, maar het is wel verstandig om de platen onderling af te plakken. Het is ook brandwerend en heeft een goede druksterkte. Het zijn materialen die zeer geschikt zijn voor een dak isoleren met thermische isolatie.

Zo zijn er nog veel meer materialen die gebruikt kunnen worden voor een dak isoleren met thermische isolatie. Nodig altijd verschillende dakwerkers uit voor advies en offerte. Want vergelijken is besparen!

Wil je ook je dak isoleren met thermische isolatie? Vul het formulier in en ontvang gratis 3 offertes van dakwerkers in je buurt. Het beste? Je bespaart tot 40% op jouw dak isoleren met thermische isolatie. Probeer het nu!


Ik zocht iemand voor een kleine herstelling. Maar als je dan rondbelt, wil niemand dat doen. Bij Dakwerkerantwerpen.be kreeg ik snel reactie van dakwerkers die wél geïnteresseerd waren. Mijn dak was snel gerepareerd. Top!

Liesbeth Mulders, schoonheidsspecialiste

Ik heb zelf wel een dakwerker gecontacteerd, maar die kwam van ver. De prijs van die verplaatsingskosten! De offertes van Dakwerkerantwerpen.be kwamen allemaal van dakwerkers in mijn buurt. Dat scheelt gigantisch.

Youssef El-Messaoui, vertaler-tolk

Met twee kleine kinderen in huis ben je blij als je ’s avonds in de zetel zit. Als je dan ook nog dakwerkers moet gaan zoeken… Dakwerkenofferte.be bleek de gemakkelijke oplossing. Snel ingevuld, snel respons. Heel tevreden met het resultaat.

Marc Van De Voorde, leerkracht

Weet je wat het is? De dakwerkers die langskomen weten dat er concurrentie is. Ik heb eens vergeleken met de prijzen die mijn moeder kreeg. Dat verschil! Dat scheelde echt bijna de helft. Voor hetzelfde werk! Dan weet ik het wel.

Samira Gandoul, verpleegster

Met mijn drukke agenda heb ik geen tijd om online dakwerkers te zoeken. Dakwerkerantwerpen.be stuurde me binnen de 24 uur 3 verschillende offertes. Mijn dak is gemaakt. En ik ben geen seconde tijd verloren.

Hans Andries, bedrijfsleider