Dakbedekking plat dak

Dakbedekking plat dak van topkwaliteit – tegen de laagste prijs? Krijg 3 gratis offertes en vergelijk!

 

{{tab.content}}

{{ $index + 1 }} / {{ tabsTotal }}

Andere keuzes uit de vorige stap

quote image icon

3 offertes dakwerken,
gratis in je mailbox

quote image icon

Vind een betrouwbare dakman
in jouw regio

quote image icon

Vergelijk, kies en bespaar
tot wel 40%!Dakbedekking plat dak: slim kiezen, daar draait het om

Heb je een plat dak? Dan is de dakbedekking de belangrijkste keuze wanneer je renoveert. Er zijn meerdere materiaalsoorten die je daarvoor kunt gebruiken.

Omdat je de dakbedekking nooit zelf moet aanbrengen, kun je verschillende dakwerkers langs laten komen. De makkelijkste manier om dat te doen, is via een gratis offerteaanvraag via Dakwerkerantwerpen.be . Je vraag meteen 3 gratis offertes aan bij dakwerkers uit jouw buurt. Zo hoef jij enkele te kiezen én te besparen – tot wel 40%.

Dakbedekking plat dak: hoe lang kan je ervan genieten?

Een professionele dakwerker kan de situatie ter plaatse beoordelen en advies geven. Omdat zo’n eerste informatieve gesprek altijd gratis is, laat je best meerdere dakwerkers de situatie beoordelen. Laat ze een prijsopgave geven, zodat je weet wat je moet betalen om het dak waterdicht te laten maken. Je kunt kiezen uit bitumen (roofing), pvc, EPDM, metaal of een groendak.

Roofing en pvc gaan gemiddeld 25 jaar mee, EPDM 40 jaar en een groendak 60 jaar.

Dakbedekking plat dak: roofing (bitumen)

Bitumen is gemakkelijk om te leggen. Het wordt door middel van een brander op het platte dak aangebracht. Door de warmte wordt het vloeibaar, zodat het goed aan elkaar kan hechten. Het dak zal door deze manier van verwerken zeer goed waterdicht zijn. Roofing heeft weinig onderhoud nodig en is dus zeer geschikt voor de dakbedekking van een plat dak.

Dakbedekking plat dak: pvc

Pvc als dakbedekking wordt de laatste tijd steeds vaker toegepast. De materiaalkosten zijn laag, maar daartegenover staat dat het leggen ervan erg arbeidsintensief is. Dus de totaalkosten om pvc op een plat dak te laten leggen is in verhouding niet goedkoper dan bij roofing of andere materialen.

De pvc wordt op het dak gelijmd. Het moet jaarlijks minimaal twee keer worden schoongemaakt, omdat anders het vuil in de pvc kan vreten en de laag beschadigen. Het wordt vaak gekozen omdat het in veel kleuren leverbaar is.

Dakbedekking plat dak: EPDM

EPDM als dakbedekking voor een plat dak is een goede keuze, maar je moet het wel door een dakwerker laten leggen. Het materiaal bestaat uit één stuk. De maat wordt vooraf opgegeven en zo aangeleverd. EPDM als dakbedekking plat dak wordt helemaal op het dak gelijmd. Je loopt geen enkel risico op vochtinsijpeling of waterschade.

Groendak

Een groendak als dakbedekking op een plat dak aangebracht, is een mooie én duurzame keuze. Deze variant heeft een drainagesysteem waarop mos, vetplanten en grassen kunnen worden geplant. Het heeft een dichte onderlaag van bijvoorbeeld pvc. Deze daken hebben een goed isolerend vermogen.
Dakbedekking plat dak? De mogelijkheden zijn verschillend. De juiste keuze maken is dus belangrijk. Vraag verschillende offertes op, zodat je kan vergelijken en besparen. Gelukkig hoef je daar zelf niks voor te doen. Surf naar Dakwerkerantwerpen.be en ontvang snel 3 gratis offertes van dakwerkers uit jouw buurt.


Ik zocht iemand voor een kleine herstelling. Maar als je dan rondbelt, wil niemand dat doen. Bij Dakwerkerantwerpen.be kreeg ik snel reactie van dakwerkers die wél geïnteresseerd waren. Mijn dak was snel gerepareerd. Top!

Liesbeth Mulders, schoonheidsspecialiste

Ik heb zelf wel een dakwerker gecontacteerd, maar die kwam van ver. De prijs van die verplaatsingskosten! De offertes van Dakwerkerantwerpen.be kwamen allemaal van dakwerkers in mijn buurt. Dat scheelt gigantisch.

Youssef El-Messaoui, vertaler-tolk

Met twee kleine kinderen in huis ben je blij als je ’s avonds in de zetel zit. Als je dan ook nog dakwerkers moet gaan zoeken… Dakwerkenofferte.be bleek de gemakkelijke oplossing. Snel ingevuld, snel respons. Heel tevreden met het resultaat.

Marc Van De Voorde, leerkracht

Weet je wat het is? De dakwerkers die langskomen weten dat er concurrentie is. Ik heb eens vergeleken met de prijzen die mijn moeder kreeg. Dat verschil! Dat scheelde echt bijna de helft. Voor hetzelfde werk! Dan weet ik het wel.

Samira Gandoul, verpleegster

Met mijn drukke agenda heb ik geen tijd om online dakwerkers te zoeken. Dakwerkerantwerpen.be stuurde me binnen de 24 uur 3 verschillende offertes. Mijn dak is gemaakt. En ik ben geen seconde tijd verloren.

Hans Andries, bedrijfsleider