Dampscherm plaatsen

Offerte dampscherm plaatsen: een zeer goed idee. En al helemaal met Dakwerkerantwerpen.be !

 

{{tab.content}}

{{ $index + 1 }} / {{ tabsTotal }}

Andere keuzes uit de vorige stap

quote image icon

3 offertes dakwerken,
gratis in je mailbox

quote image icon

Vind een betrouwbare dakman
in jouw regio

quote image icon

Vergelijk, kies en bespaar
tot wel 40%!Een dampscherm plaatsen: waarom?

Indien je tot de conclusie bent gekomen dat je veel energie door je dak verliest, is het verstandig om je dak goed te isoleren. Dat is een hele klus, die je best in handen legt van een vakman. Je moet je daarvoor wel eerst goed laten voorlichten wat voor isolatiemateriaal je beste kunt gebruiken. Met alleen het plaatsen van de isolatieplaten, die je tussen de bestaande balken kunt aanbrengen, ben je er nog niet.

Wil je ook een dampscherm plaatsen? Surf dan snel naar Dakwerkerantwerpen.be , vul het formulier in en ontvang gratis 3 offertes van dakwerkers in je buurt. Het beste? Je bespaart tot 40% op jouw dampscherm. Probeer het nu!

Dampscherm: luchtdicht en vochtvrij

Ook de dikte van de isolatieplaten moet goed zijn. Je moet er ook voor zorgen dat je door het plaatsen van een dampscherm de isolatieplaten worden afgeschermd.

Indien je een dampscherm goed plaatst, krijg je een luchtdichte afwerking. Je voorkomt dat de isolatie vochtig wordt, maar ook het hout van het dak. Wanneer het hout van het dak constant vochtig zou zijn, kan het gaan rotten of er zouden schimmels kunnen ontstaan.

Dat is niet de opzet van een dak isoleren. Indien door vocht de isolatieplaten nat zouden worden, zal de isolatiewaarde behoorlijk verminderen.

Condens en een dampscherm plaatsen: zeer belangrijk

Lucht bevat altijd een hoeveelheid water. Wanneer de temperatuur van de lucht hoger is, zal het meer vocht kunnen bevatten. Indien de lucht in een ruimte afkoelt, zal het vocht zich als condens afzetten. Dat zal het snelst gebeuren rondom koude oppervlakten.

Dat zal dus het eerst plaats vinden bij koude muren, ramen en daken. Wanneer de damp kan doordringen in de isolatieplaten zal er daar een condensatie optreden. Dat mag niet gebeuren.

Daarom gaan we de isolatieplaten afdichten door een dampscherm te plaatsen. Het vocht in de isolatie zou verrotting kunnen veroorzaken.

Een dampscherm plaatsen doet men via de verwarmde zone. Er zal dan geen vocht in de isolatie kunnen dringen. Je moet bij een isolatie van de woning aan de binnenzijde van het dak altijd een dampscherm plaatsen.

Dampscherm plaatsen: materialen

Voor het plaatsen van een dampscherm gebruiken we kunststoffolie (Polyetheen). Het kan onder de spanten worden vastgeniet. Er mogen helemaal geen gaten of naden zijn, waardoor het vocht toch zou kunnen doordringen. Alle gaten of naden moeten worden afgedicht met tape. De banen die je gebruikt bij een dampscherm plaatsen moeten elkaar een paar centimeter overlappen. De naden moeten daarbij worden dichtgeplakt.

Indien je isolatieplaten gebruikt die voorzien zijn van een dampscherm is het niet meer noodzakelijk er een folie voor te plaatsen. Je moet de platen wel onderling afplakken omdat er helemaal geen ruimte mag zijn waardoor het vocht zou kunnen doordringen in de platen of naar het dak.

Wil je ook een dampscherm laten plaatsen? Surf dan snel naar Dakwerkerantwerpen.be , vul het formulier in en ontvang gratis 3 offertes van dakwerkers in je buurt. Het beste? Je bespaart tot 40% op jouw dampscherm. Probeer het nu!


Ik zocht iemand voor een kleine herstelling. Maar als je dan rondbelt, wil niemand dat doen. Bij Dakwerkerantwerpen.be kreeg ik snel reactie van dakwerkers die wél geïnteresseerd waren. Mijn dak was snel gerepareerd. Top!

Liesbeth Mulders, schoonheidsspecialiste

Ik heb zelf wel een dakwerker gecontacteerd, maar die kwam van ver. De prijs van die verplaatsingskosten! De offertes van Dakwerkerantwerpen.be kwamen allemaal van dakwerkers in mijn buurt. Dat scheelt gigantisch.

Youssef El-Messaoui, vertaler-tolk

Met twee kleine kinderen in huis ben je blij als je ’s avonds in de zetel zit. Als je dan ook nog dakwerkers moet gaan zoeken… Dakwerkenofferte.be bleek de gemakkelijke oplossing. Snel ingevuld, snel respons. Heel tevreden met het resultaat.

Marc Van De Voorde, leerkracht

Weet je wat het is? De dakwerkers die langskomen weten dat er concurrentie is. Ik heb eens vergeleken met de prijzen die mijn moeder kreeg. Dat verschil! Dat scheelde echt bijna de helft. Voor hetzelfde werk! Dan weet ik het wel.

Samira Gandoul, verpleegster

Met mijn drukke agenda heb ik geen tijd om online dakwerkers te zoeken. Dakwerkerantwerpen.be stuurde me binnen de 24 uur 3 verschillende offertes. Mijn dak is gemaakt. En ik ben geen seconde tijd verloren.

Hans Andries, bedrijfsleider
Ook wellicht interessant