Dampscherm plat dak

Offerte dampscherm plat dak: zo betaal je minder en geniet je meer!

 

{{tab.content}}

{{ $index + 1 }} / {{ tabsTotal }}

Andere keuzes uit de vorige stap

quote image icon

3 offertes dakwerken,
gratis in je mailbox

quote image icon

Vind een betrouwbare dakman
in jouw regio

quote image icon

Vergelijk, kies en bespaar
tot wel 40%!Dampscherm plat dak: waarom, waar en hoe

Wanneer je een dak met isolatieplaten gaat isoleren, is het vaak noodzakelijk dat er een dampscherm plat dak wordt gebruikt. De plaats van het dampscherm voor een plat dak is afhankelijk van het soort dak dat wordt gebruikt. Je hebt een warm en een koud dak. De isolatieplaten maar ook het dampscherm wordt bij een warm dak op de buitenzijde van het dak geplaatst.

Bij een koud dak is dat anders. Hierbij worden de isolatieplaten en het dampscherm aan de binnenzijde geplaatst. Een dampscherm voor een plat dak mag je nooit onderschatten. De juiste plaats van een dampscherm voor een plat dak is zeer belangrijk. Tegenwoordig worden de meeste platte daken aan de buitenzijde geïsoleerd.

Wil je ook een dampscherm plat dak plaatsen? Surf dan snel naar Dakwerkerantwerpen.be , vul het formulier in en ontvang gratis 3 offertes van dakwerkers in je buurt. Het beste? Je bespaart tot 40% op jouw dampscherm plat dak. Probeer het nu!

Dampscherm plat dak: vochtvrij isoleren

Bij een warm dak zal het dampscherm onder de isolatieplaten aangebracht worden. De dampremmende laag zorgt ervoor dat er geen condensatie tussen de isolatieplaat en het hout van het platte dak kan komen.

De opbouw van een dampscherm bij een warm plat dak is als volgt. Je krijgt als je naar het platte dak kijkt eerst het plafond en daarna de balklaag. Vervolgens komt het dakbeschot, het dampscherm en daarna de isolatie. Vervolgens komt daar nog de dakbedekking op.

Dampscherm plat dak: zo werkt een koud plat dak

Bij een koud plat dak zal een dampscherm in de woning worden aangebracht. Het dampscherm zit tussen het plafond en de isolatieplaten. Het dampscherm bij een plat dak voorkomt dat het woonvocht tussen de isolatieplaat kan komen en het platte dak. Zou dat namelijk wel het geval zijn, zou door het vocht het hout kunnen gaan rotten en dat moet je zeker voorkomen.

Het dampscherm zal je naadloos aan moeten brengen. Denk hierbij aan de doorvoeropeningen voor de elektriciteisbuizen en dergelijke. Zij moeten ook naadloos worden afgedicht, zodat er geen vocht doorheen kan.

Materiaal voor een dampscherm plat dak

Voor een dampscherm wordt vaak de goedkope en duurzame kunststof polyethyleen toegepast. Soms worden er ook speciale houtvezelplaten als dampscherm gebruikt. Bij het aanbrengen van een dampscherm moet je ervoor zorgen dat er geen gaatjes in kunnen komen, ook niet door het aanbrengen van de verlichting. Het moet goed gesloten blijven anders heb je er heel weinig aan.

Dampscherm plat dak en renovatie

Indien je het dak gaat renoveren, kun je de dakbedekking zoals bitumen of EPDM gebruiken als dampscherm. De dakbedekking moet wel in een goede staat verkeren en een goede afsluitende werking hebben. Indien er in de dakbedekking blazen zitten, mogen die worden ingesneden en worden vastgeplakt op het dak. Omdat EPDM helemaal gelijmd is, is dit zeker een goede laag om als dampwerkende laag te dienen.

Dakisolatie en dampscherm plat dak

Als dakisolatie kunnen verschillende materialen worden gebruikt. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Zo gebruiken we glaswol als isolatiemateriaal, maar ook rotswol, schapenwol, cellulose (papiervlokken), houtwol, kurk, hennep, PUR-platen, PIR-platen, piepschuim enzovoort. De keus om te isoleren is zeer groot.

Wil je ook een dampscherm plat dak plaatsen? Surf dan snel naar Dakwerkerantwerpen.be , vul het formulier in en ontvang gratis 3 offertes van dakwerkers in je buurt. Het beste? Je bespaart tot 40% op jouw dampscherm plat dak. Probeer het nu!


Ik zocht iemand voor een kleine herstelling. Maar als je dan rondbelt, wil niemand dat doen. Bij Dakwerkerantwerpen.be kreeg ik snel reactie van dakwerkers die wél geïnteresseerd waren. Mijn dak was snel gerepareerd. Top!

Liesbeth Mulders, schoonheidsspecialiste

Ik heb zelf wel een dakwerker gecontacteerd, maar die kwam van ver. De prijs van die verplaatsingskosten! De offertes van Dakwerkerantwerpen.be kwamen allemaal van dakwerkers in mijn buurt. Dat scheelt gigantisch.

Youssef El-Messaoui, vertaler-tolk

Met twee kleine kinderen in huis ben je blij als je ’s avonds in de zetel zit. Als je dan ook nog dakwerkers moet gaan zoeken… Dakwerkenofferte.be bleek de gemakkelijke oplossing. Snel ingevuld, snel respons. Heel tevreden met het resultaat.

Marc Van De Voorde, leerkracht

Weet je wat het is? De dakwerkers die langskomen weten dat er concurrentie is. Ik heb eens vergeleken met de prijzen die mijn moeder kreeg. Dat verschil! Dat scheelde echt bijna de helft. Voor hetzelfde werk! Dan weet ik het wel.

Samira Gandoul, verpleegster

Met mijn drukke agenda heb ik geen tijd om online dakwerkers te zoeken. Dakwerkerantwerpen.be stuurde me binnen de 24 uur 3 verschillende offertes. Mijn dak is gemaakt. En ik ben geen seconde tijd verloren.

Hans Andries, bedrijfsleider
Ook wellicht interessant