EPS Isolatie

Offerte EPS isolatie: vergelijken betekent juist kiezen. Juist kiezen betekent extra besparen!

 

{{tab.content}}

{{ $index + 1 }} / {{ tabsTotal }}

Andere keuzes uit de vorige stap

quote image icon

3 offertes dakwerken,
gratis in je mailbox

quote image icon

Vind een betrouwbare dakman
in jouw regio

quote image icon

Vergelijk, kies en bespaar
tot wel 40%!Wat is EPS isolatie?

Door de stijgende energieprijzen zoeken we steeds meer naar mogelijkheden om door middel van isolatie de kosten te beperken. Wanneer je een huis bouwt, is het verstandig vooraf te bekijken wat je allemaal kunt doen om je huis goed te isoleren. Voor het isoleren in de bouw wordt vaak EPS gebruikt. Het wordt in de volksmond ook wel piepschuim of tempex genoemd.

EPS zijn isolatieplaten die van polystyreenkorrels worden gemaakt. Doordat het voor 98% uit stilstaande lucht bestaat, is dit een zeer licht materiaal. Hierdoor heeft EPS isolatie zeer goede isolerende eigenschappen. EPS isolatie is goedkoop, omdat men om de plaat te maken maar heel weinig materiaal nodig heeft.

Wil je jouw dak laten isoleren met EPS? Vind de dakwerker die je zoekt via Dakwerkerantwerpen.be . Ontvang gratis 3 offertes van dakwerkers uit jouw buurt. Vergelijk, kies én bespaar tot 40%!

Je dak isoleren met EPS isolatie

Je dak isoleren met EPS isolatie is dan ook een doeltreffende én betaalbare methode. Om je dak te isoleren EPS platen zeer geschikt.

Ze zijn licht en zullen daardoor geen invloed op de belasting van de dakconstructie hebben. Je dak isoleren met EPS isolatie is ook makkelijk omdat de platen goed bewerkbaar zijn. Ze zijn eenvoudig op maat te zagen en te snijden.

Om je dak te isoleren met EPS isolatie kunnen ook platen gebruikt worden met tand en groef. Een voordeel van een tand- en groefsysteem is dat de platen beter aansluiten. Het geheel kan naadloos worden verwerkt – dus je loopt weinig risico op koudebruggen.

De voor- en nadelen van EPS isolatie

Je dak isoleren met EPS isolatie is goedkoop. De platen zijn ongevoelig voor vocht en zijn gemakkelijk te bewerken. Het materiaal is drukvast en beloopbaar, maar daarnaast ook brandveilig. De EPS platen zijn rot- en schimmelvrij en hebben een hoge isolatiewaarde. En dat is belangrijk voor je portemonnee. Want je maandelijkse energiekosten zijn vaak een van de grootste uitgaven.

Let wel: omdat het materiaal zich niet laat samendrukken, zijn ze op sommige plaatsen moeilijk te bevestigen.

Doordat het zoveel voordelen biedt, wordt EPS isolatie veel gebruikt. Ze zijn mooi en kunnen tussen de balken van je dak worden aangebracht. Je kunt de platen ook op zolder gebruiken wanneer je die niet veel gebruikt. Dan kan je de zoldervloer eenvoudig volleggen met EPS platen voor een handige en grondige isolatie. Je kan er probleemloos op wandelen, waardoor je jouw zolderruimte niet helemaal verliest.

Wil je jouw dak isoleren met EPS isolatie? Vraag nu vrijblijvend 3 gratis offertes aan bij dakwerkers uit jouw buurt!


Ik zocht iemand voor een kleine herstelling. Maar als je dan rondbelt, wil niemand dat doen. Bij Dakwerkerantwerpen.be kreeg ik snel reactie van dakwerkers die wél geïnteresseerd waren. Mijn dak was snel gerepareerd. Top!

Liesbeth Mulders, schoonheidsspecialiste

Ik heb zelf wel een dakwerker gecontacteerd, maar die kwam van ver. De prijs van die verplaatsingskosten! De offertes van Dakwerkerantwerpen.be kwamen allemaal van dakwerkers in mijn buurt. Dat scheelt gigantisch.

Youssef El-Messaoui, vertaler-tolk

Met twee kleine kinderen in huis ben je blij als je ’s avonds in de zetel zit. Als je dan ook nog dakwerkers moet gaan zoeken… Dakwerkenofferte.be bleek de gemakkelijke oplossing. Snel ingevuld, snel respons. Heel tevreden met het resultaat.

Marc Van De Voorde, leerkracht

Weet je wat het is? De dakwerkers die langskomen weten dat er concurrentie is. Ik heb eens vergeleken met de prijzen die mijn moeder kreeg. Dat verschil! Dat scheelde echt bijna de helft. Voor hetzelfde werk! Dan weet ik het wel.

Samira Gandoul, verpleegster

Met mijn drukke agenda heb ik geen tijd om online dakwerkers te zoeken. Dakwerkerantwerpen.be stuurde me binnen de 24 uur 3 verschillende offertes. Mijn dak is gemaakt. En ik ben geen seconde tijd verloren.

Hans Andries, bedrijfsleider