Leien dak plaatsen

Leien dak plaatsen van topkwaliteit – tegen de laagste prijs? Krijg 3 gratis offertes en vergelijk!

 

{{tab.content}}

{{ $index + 1 }} / {{ tabsTotal }}

Andere keuzes uit de vorige stap

quote image icon

3 offertes dakwerken,
gratis in je mailbox

quote image icon

Vind een betrouwbare dakman
in jouw regio

quote image icon

Vergelijk, kies en bespaar
tot wel 40%!Een leien dak plaatsen: dit moet je weten

Ga je bouwen of verbouwen? Dan moet je beslissen wat voor een dakbedekking je wilt. Je zou kunnen kiezen voor een dak met dakpannen, riet of leien. Een leien dak is mooi en je kunt ze in veel verschillende uitvoeringen krijgen.

Wil je een leien dak laten plaatsen of renoveren, vraag dan zeker meerdere offertes aan. Via Dakwerkerantwerpen.be ontvang je vrijblijvend 3 gratis offertes voor je leien dak.  Zo bespaar je tot wel 40% op jouw project.

Leien dak: mooi, stijlvol én duurzaam

Als dakbedekking worden leien al eeuwen gebruikt. In eerste instantie waren het vooral de natuurleien die gebruikt werden, nu zijn het vooral de kunstleien.

Een leien dak is duurzaam en bestand tegen de strafste weersinvloeden. Tegenwoordig kunnen leien voor een leien dak in verschillende kleuren worden gekocht, zodat je geen eenheid hebt in het soort leien. Leien zijn als vierkant te verkrijgen, maar ook rechthoekig. De hoeken van de leien kunnen recht of eventueel afgerond zijn.

De natuurleien hebben de kleur van natuursteen met reliëf. De natuurleien kunnen de kleur grijs, blauw, groen, bruin en antraciet hebben. De kunstleien kunnen zelfs de kleur rood hebben. Vaak zie je tegenwoordig kunstleien voor een leien dak omdat de kostprijs aantrekkelijker is. Aan jou de keuze.

Leien dak met natuurleien

Deze leien worden vervaardigd uit natuursteen afkomstig uit de steengroeven van Europa, Azië, Afrika en Amerika. Doordat ze op verschillende plaatsen worden geproduceerd zijn ook de kleuren verschillend.

Een belangrijk voordeel van natuurleien is dat ze een lange levensduur hebben. Ze kunnen gemakkelijk 80-100 jaar meegaan. Ze hebben een natuurlijke uitstraling, zijn stormvast en hebben praktisch geen onderhoud nodig.

De nadelen van natuurleien zijn dat ze vrij duur zijn ten opzichte van andere dakbedekkingen. Bovendien kunnen er stevige kwaliteitsverschillen zijn tussen de verschillende leien.

Leien dak met kunstleien

Kunstleien worden vervaardigd van vezelcement. Het is en product op basis van cement en kunststofvezels. Ze hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. Het aanbod in kleuren en maten is hierbij groot.

Kunstleien zijn aantrekkelijk van prijs en er is een groot aanbod in kleuren en maten. De kunstleien kunnen goed tegen de temperatuurverschillen en kunnen op vele manieren op het dak worden bevestigd . Ze hebben niet zo’n lange levensduur als natuurleien. Ze kunnen ongeveer 25-35 jaar mee voordat ze aan vervanging toe zijn. Kunstleien worden vaak gebruikt voor een leien dak.

Kosten van je leien dak

Bij een leien dak zitten behoorlijke prijsverschillen. Voor het leggen van kunstleien betaal je ongeveer €75,- per vierkante meter. Natuurleien plaatsen is een stuk duurder. Daarvoor betaal je ongeveer €125,- per vierkante meter.

Vergelijk én bespaar: vraag vrijblijvend 3 gratis offertes aan voor je leien dak bij dakwerkers uit je buurt.

Reinigen van je leien dak

In eerste instantie zijn de kunstleien in de fabriek voorzien van een coating om vuil en vocht tegen te houden. Na een aantal jaren slijt deze coatinglaag. Er kan dan vocht in de leien dringen. Dat is een goede voedingsbodem voor mossen en algen.

Daarom moet een dak met kunstleien na een bepaalde periode ontmost worden. Wanneer dat is gebeurd, voorziet men de leien weer van een coating laag zodat ze weer jaren meekunnen.

Leien dak plaatsen of renoveren? Vraag nu 3 gratis offertes aan bij dakwerkers uit jouw buurt!


Ik zocht iemand voor een kleine herstelling. Maar als je dan rondbelt, wil niemand dat doen. Bij Dakwerkerantwerpen.be kreeg ik snel reactie van dakwerkers die wél geïnteresseerd waren. Mijn dak was snel gerepareerd. Top!

Liesbeth Mulders, schoonheidsspecialiste

Ik heb zelf wel een dakwerker gecontacteerd, maar die kwam van ver. De prijs van die verplaatsingskosten! De offertes van Dakwerkerantwerpen.be kwamen allemaal van dakwerkers in mijn buurt. Dat scheelt gigantisch.

Youssef El-Messaoui, vertaler-tolk

Met twee kleine kinderen in huis ben je blij als je ’s avonds in de zetel zit. Als je dan ook nog dakwerkers moet gaan zoeken… Dakwerkenofferte.be bleek de gemakkelijke oplossing. Snel ingevuld, snel respons. Heel tevreden met het resultaat.

Marc Van De Voorde, leerkracht

Weet je wat het is? De dakwerkers die langskomen weten dat er concurrentie is. Ik heb eens vergeleken met de prijzen die mijn moeder kreeg. Dat verschil! Dat scheelde echt bijna de helft. Voor hetzelfde werk! Dan weet ik het wel.

Samira Gandoul, verpleegster

Met mijn drukke agenda heb ik geen tijd om online dakwerkers te zoeken. Dakwerkerantwerpen.be stuurde me binnen de 24 uur 3 verschillende offertes. Mijn dak is gemaakt. En ik ben geen seconde tijd verloren.

Hans Andries, bedrijfsleider
Ook wellicht interessant