Overzetdaken

Offerte overzetdaken: zo vind je de juiste vakman voor jouw nieuw overzetdak!

 

{{tab.content}}

{{ $index + 1 }} / {{ tabsTotal }}

Andere keuzes uit de vorige stap

quote image icon

3 offertes dakwerken,
gratis in je mailbox

quote image icon

Vind een betrouwbare dakman
in jouw regio

quote image icon

Vergelijk, kies en bespaar
tot wel 40%!Overzetdak: wat is het?

Verkeert je dak in slechte staat? Dan is het vaak niet nodig om het helemaal te vervangen. Wanneer het over een dak gaat dat voorzien is van pannen, leien of golfplaten, kun je op het dak een overzetdak plaatsen.

Overzetdaken zijn een goedkope manier om je dak te vernieuwen. Je hoeft er namelijk niets voor af te breken. Je kunt overzetdaken over bestaande daken aanbrengen door middel van lichtmetalen of stalen dakpanelen. De dakpanelen worden met een lattenconstructie op het bestaande dak aangebracht. Overzetdaken worden vooral gebruikt bij daken die voorzien zijn van shingles, leien, roofing of golfplaten.

Zoek je een dakwerker die jouw overzetdak kan plaatsen? Surf dan snel naar Dakwerkerantwerpen.be , vul het formulier in en ontvang gratis 3 offertes van dakwerkers in je buurt. Het beste? Je bespaart tot 40% op jouw overzetdak. Probeer het nu!

Overzetdak: wanneer wordt het gebruikt?

De belangrijkste redenen voor het gebruiken van overzetdaken zijn financieel en praktisch. Een overzetdak kan snel geplaatst worden, wat kostenbesparend werkt. Een overzetdak is goedkoper dan een volledig nieuw dak.

Bij een pannendak moeten eerst de pannen verwijderd worden, zodat er een nieuwe constructie op het dak gemaakt kan worden. Wanneer alleen de oude dakbedekking versleten is, kan het dakgebinte voorzien worden van een overzetdak.

Overzetdak: welke materialen

De dakelementen die gebruikt worden voor een overzetdak zijn van lichtgewicht metaal. Om roesten te voorkomen, worden ze van een beschermende laag voorzien. Door de metalen pannen te voorzien van een polyester coating zijn ze ook uv-bestendig. Algen en mossen kunnen zich niet aan het oppervlak hechten. De metalen pannen zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Een overzetdak: hoe plaatsen?

Bij een overzetdak kan het oude materiaal gewoon blijven liggen. De nokpannen moeten wel worden verwijderd. Er wordt een beschermde laag aangebracht op het bestaande dak om lekken achteraf te voorkomen.

Op het bestaande dak wordt een onderdak aangebracht. Hierop worden de tengellatten geplaatst. Zij worden door middel van een nagelpistool aan de dakkepers vastgenageld. De nieuwe dakelementen worden daarna vastgenageld.

De nokstukken worden met een speciale schaar op maat geknipt. Door een plooiband worden ze van een waterkerende rand voorzien. Bij een schouw worden loodslabben gebruikt om het geheel waterdicht te krijgen.

Wil je ook een overzetdak plaatsen? Surf dan snel naar Dakwerkerantwerpen.be , vul het formulier in en ontvang gratis 3 offertes van dakwerkers in je buurt. Het beste? Je bespaart tot 40% op jouw overzetdak. Probeer het nu!

Overzetdak: de voor- en nadelen op een rijtje

Het is goedkoper dan wanneer je en heel dak moet vernieuwen. Je hoeft niets af te breken en de werkzaamheden zijn snel uit te voeren.

Een overzetdak is stormvast. Maar als er lekken zijn, kan je er moeilijk bijkomen. Je moet de werkzaamheden goed laten uitvoeren om problemen met vocht achteraf te voorkomen. Een ervaren dakwerker is dus onmisbaar als je écht gerust wil zijn.

Vraag nu 3 gratis offertes aan en geniet van de voordelen van een overzetdak.


Ik zocht iemand voor een kleine herstelling. Maar als je dan rondbelt, wil niemand dat doen. Bij Dakwerkerantwerpen.be kreeg ik snel reactie van dakwerkers die wél geïnteresseerd waren. Mijn dak was snel gerepareerd. Top!

Liesbeth Mulders, schoonheidsspecialiste

Ik heb zelf wel een dakwerker gecontacteerd, maar die kwam van ver. De prijs van die verplaatsingskosten! De offertes van Dakwerkerantwerpen.be kwamen allemaal van dakwerkers in mijn buurt. Dat scheelt gigantisch.

Youssef El-Messaoui, vertaler-tolk

Met twee kleine kinderen in huis ben je blij als je ’s avonds in de zetel zit. Als je dan ook nog dakwerkers moet gaan zoeken… Dakwerkenofferte.be bleek de gemakkelijke oplossing. Snel ingevuld, snel respons. Heel tevreden met het resultaat.

Marc Van De Voorde, leerkracht

Weet je wat het is? De dakwerkers die langskomen weten dat er concurrentie is. Ik heb eens vergeleken met de prijzen die mijn moeder kreeg. Dat verschil! Dat scheelde echt bijna de helft. Voor hetzelfde werk! Dan weet ik het wel.

Samira Gandoul, verpleegster

Met mijn drukke agenda heb ik geen tijd om online dakwerkers te zoeken. Dakwerkerantwerpen.be stuurde me binnen de 24 uur 3 verschillende offertes. Mijn dak is gemaakt. En ik ben geen seconde tijd verloren.

Hans Andries, bedrijfsleider