Plat dak isoleren

Offerte plat dak isoleren: zó bespaar je tot 40%!

 

{{tab.content}}

{{ $index + 1 }} / {{ tabsTotal }}

Andere keuzes uit de vorige stap

quote image icon

3 offertes dakwerken,
gratis in je mailbox

quote image icon

Vind een betrouwbare dakman
in jouw regio

quote image icon

Vergelijk, kies en bespaar
tot wel 40%!Jouw plat dak isoleren

Betaal je elke maand teveel aan je energierekening – en moet je op het einde ook nog eens bijbetalen? Kies dan voor een efficiënte isolatie. Je plat dak isoleren is altijd een slimme keuze. Je houdt de warmte mooi in huis. En dat voel je aan je maandelijks budget.

Je kunt een plat dak langs de binnen- of buitenzijde isoleren. Vraag altijd voldoende informatie. Je plat dak isoleren doe je immers niet elk jaar. Daaro moet het van de eerste keer goed zijn. Bekijk met jouw dakwerker welke mogelijkheden er zijn. En vooral: vraag verschillende offertes op via Dakwerkerantwerpen.be . Zo bespaar je tot 40%. En werk je samen met ervaren dakwerkers uit jouw buurt.

Ja, ik wil vrijblijvend 3 gratis offertes vervangen voor mijn dakwerken.

Plat dak isoleren langs de binnenkant

Je plat dak isoleren langs de binnenzijde noemt een koud-dakconstructie. Je ziet daarbij dan de balkenconstructie aan de binnenzijde lopen. Je kunt het isolatiemateriaal aan de binnenzijde tussen de balken aanbrengen.

Er bestaat de mogelijkheid dat het vocht van binnenuit nergens heen kan. Dat vocht gaat dan in de dakconstructie zitten. Dat moet je voorkomen, omdat dat eventueel het rotten van het hout zou kunnen versnellen. Je kunt het optrekkende vocht, verkleinen door dampwerende folie aan de binnenzijde aan te brengen.

Voor de isolatie zou je steenwol of piepschuimplaten kunnen gebruiken. De binnenzijde kun je afwerken door gipsplaten te bevestigen of andere afdekplaten. Gipsplaten moet je wel schilderen of stuken.

Plat dak isoleren met een vakman in jouw buurt? Vergelijk nu 3 gratis offertes via Dakwerkerantwerpen.be .

Plat dak isoleren langs de buitenzijde

Wanneer je het risico van vochtvorming langs de binnenkant wilt voorkomen, kun je kiezen om het dak aan de buitenzijde te isoleren. Dat noemen we een warmdakconstructie.

Het gebruikte isolatiemateriaal zit hierbij dus op de buitenzijde van het platte dak. Het dak neemt hierbij gewoon de temperatuur van binnen aan. Er worden hierbij in de meeste gevallen isolatieplaten gebruikt.

Het dak komt hoger te liggen. Er mag zich geen stilstaand water op het platte dak gaan vormen én dat je solide dakbedekking kiest – roofing of EPDM, bijvoorbeeld. Wanneer het water kan insijpelen, bestaat de mogelijkheid dat de isolatie het water gaat opnemen. In dat geval verliest de isolatieplaat zijn functie.

Laat het isoleren aan de buitenzijde zeker door een erkend bedrijf doen. In dat geval weet je zeker dat alles gebeurt zoals het moet. Je hebt dan ook de garantie dat, indien er bijvoorbeeld een lek zou optreden, het kosteloos en snel gemaakt wordt.

Snel en gratis offertes vergelijken van dakwerkers uit jouw buurt? Vraag nu jouw offertes aan via Dakwerkerantwerpen.be en bespaar tot wel 40%!

 


Ik zocht iemand voor een kleine herstelling. Maar als je dan rondbelt, wil niemand dat doen. Bij Dakwerkerantwerpen.be kreeg ik snel reactie van dakwerkers die wél geïnteresseerd waren. Mijn dak was snel gerepareerd. Top!

Liesbeth Mulders, schoonheidsspecialiste

Ik heb zelf wel een dakwerker gecontacteerd, maar die kwam van ver. De prijs van die verplaatsingskosten! De offertes van Dakwerkerantwerpen.be kwamen allemaal van dakwerkers in mijn buurt. Dat scheelt gigantisch.

Youssef El-Messaoui, vertaler-tolk

Met twee kleine kinderen in huis ben je blij als je ’s avonds in de zetel zit. Als je dan ook nog dakwerkers moet gaan zoeken… Dakwerkenofferte.be bleek de gemakkelijke oplossing. Snel ingevuld, snel respons. Heel tevreden met het resultaat.

Marc Van De Voorde, leerkracht

Weet je wat het is? De dakwerkers die langskomen weten dat er concurrentie is. Ik heb eens vergeleken met de prijzen die mijn moeder kreeg. Dat verschil! Dat scheelde echt bijna de helft. Voor hetzelfde werk! Dan weet ik het wel.

Samira Gandoul, verpleegster

Met mijn drukke agenda heb ik geen tijd om online dakwerkers te zoeken. Dakwerkerantwerpen.be stuurde me binnen de 24 uur 3 verschillende offertes. Mijn dak is gemaakt. En ik ben geen seconde tijd verloren.

Hans Andries, bedrijfsleider