Renovatie plat dak

Renovatie plat dak van topkwaliteit – tegen de laagste prijs? Krijg 3 gratis offertes en vergelijk!

 

{{tab.content}}

{{ $index + 1 }} / {{ tabsTotal }}

Andere keuzes uit de vorige stap

quote image icon

3 offertes dakwerken,
gratis in je mailbox

quote image icon

Vind een betrouwbare dakman
in jouw regio

quote image icon

Vergelijk, kies en bespaar
tot wel 40%!Renovatie plat dak: aan de slag

Indien je plat dak in slechte staat verkeert, is het verstandig het te laten vernieuwen. De renovatie van het plat dak kan soms noodzakelijk zijn. Pak de renovatie van het plat dak grondig aan. Vaak zal dan een totale renovatie plat dak nodig zijn. En vergeet ook dat extra laagje isolatie niet. Zo verdien je jouw investering terug via een kleinere energiefactuur.

Plat dak renovatie uitvoeren? Begin dan al maar na te denken over het soort dakbedekking. Je zou hierbij kunnen kiezen uit bitumen, EPDM, pvc of een groendak.

Een tip: nodig meerdere dakwerkers uit om jouw project te bekijken. Zo kan je prijzen vergelijken én tot wel 40% besparen. Bezoek Dakwerkerantwerpen.be en vraag vrijblijvend 3 gratis offertes aan van dakwerkers uit jouw buurt!

Renovatie plat dak met roofing (bitumen)

Roofing wordt veel toegepast bij het renoveren van een plat dak. Het heeft een lange levensduur en het vergt een gering onderhoud. Bovendien heeft het een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Er zijn twee soorten roofing, namelijk APP (Atactisch Polypropyleen) en SBS (Styreen Butadieen Styreen). SBS heeft een beschermende toplaag. Voor wat betreft de kwaliteit doen ze niet voor elkaar onder. Bitumen wordt op een plat dak aangebracht door middel van een brander. Het wordt door de warmte vloeibaar, zodat het zich goed aan elkaar kan hechten.

Het nadeel van een renovatie plat dak met roofing: het materiaal wordt in stroken aangebracht – met naden, dus. Die naden vergroten de kans op foutjes of lekken. Ook de levensduur is korter in vergelijking met EPDM.

Renovatie plat dak met EPDM

EPDM is een synthetisch rubber. Het heeft als dakbedekking een lange levensduur. Het is bovendien uv-bestendig en onderhoudsvrij. EPDM wordt op maat gesneden en met lijm op het dak bevestigd.

Het is het hele jaar door beloopbaar én bovendien recyclebaar. Jouw plat dak renoveren met EPDM garandeert je trouwens een uitmuntende waterbestendigheid. Het wordt geplaatst zonder naden – en dus zonder risico op vochtindringing.

Wil je weten welke dakbedekking het best bij jouw project past? Vraag snel 3 gratis offertes aan voor de renovatie van je plat dak!

Renovatie plat dak met pvc

Pvc is zeer geschikt om te gebruiken voor het waterdicht maken van platte daken. De levensduur van deze materiaalsoort is wat korter dan van de andere soorten dakbedekking. Gemiddeld ongeveer 20 jaar. Het materiaal is licht in gewicht en daarom ook geschikt voor renovatie. Ook dit materiaal wordt verlijmd op de ondergrond. Het kan worden gebruikt voor groendaken en is wortelbestendig.

Renovatie plat dak: en wat dacht je van een groendak?

Op een groendak wordt een speciale begroeiing en verschillende drainagelagen aangebracht. Het regenwater kan vlot worden afgevoerd en de beplanting kan groeien. Er worden mossen, grassen en kruiden of vetplaten op aangebracht. Het is thermisch en akoestisch goed isolerend.

Denk dus goed na wat je wilt gaan doen bij een renovatie van een plat dak. De renovatie van een plat dak moet door een vakman worden uitgevoerd. Gebruik ook het juiste materiaal dat voor jouw situatie de meeste voordelen biedt. Soms is het beter een grotere investering te maken bij de start. Zo ben je jaren gerust en hoef je je geen zorgen te maken over lekken of slijtage.

Plat dak renoveren? Vraag nu 3 gratis offertes renovatie plat dak aan bij dakwerkers uit jouw buurt!


Ik zocht iemand voor een kleine herstelling. Maar als je dan rondbelt, wil niemand dat doen. Bij Dakwerkerantwerpen.be kreeg ik snel reactie van dakwerkers die wél geïnteresseerd waren. Mijn dak was snel gerepareerd. Top!

Liesbeth Mulders, schoonheidsspecialiste

Ik heb zelf wel een dakwerker gecontacteerd, maar die kwam van ver. De prijs van die verplaatsingskosten! De offertes van Dakwerkerantwerpen.be kwamen allemaal van dakwerkers in mijn buurt. Dat scheelt gigantisch.

Youssef El-Messaoui, vertaler-tolk

Met twee kleine kinderen in huis ben je blij als je ’s avonds in de zetel zit. Als je dan ook nog dakwerkers moet gaan zoeken… Dakwerkenofferte.be bleek de gemakkelijke oplossing. Snel ingevuld, snel respons. Heel tevreden met het resultaat.

Marc Van De Voorde, leerkracht

Weet je wat het is? De dakwerkers die langskomen weten dat er concurrentie is. Ik heb eens vergeleken met de prijzen die mijn moeder kreeg. Dat verschil! Dat scheelde echt bijna de helft. Voor hetzelfde werk! Dan weet ik het wel.

Samira Gandoul, verpleegster

Met mijn drukke agenda heb ik geen tijd om online dakwerkers te zoeken. Dakwerkerantwerpen.be stuurde me binnen de 24 uur 3 verschillende offertes. Mijn dak is gemaakt. En ik ben geen seconde tijd verloren.

Hans Andries, bedrijfsleider