Sarkingdak

Offerte sarkingdak: Zo doe je het – en zo bespaar je tot wel 40%!

 

{{tab.content}}

{{ $index + 1 }} / {{ tabsTotal }}

Andere keuzes uit de vorige stap

quote image icon

3 offertes dakwerken,
gratis in je mailbox

quote image icon

Vind een betrouwbare dakman
in jouw regio

quote image icon

Vergelijk, kies en bespaar
tot wel 40%!Sarkingdak: dit moet je weten

Een sarkingdak is een thermische isolatie aan de buitenzijde van een hellend dak. Hiervoor moeten bij bestaande daken eerst alle dakpannen en de tengels verwijderd worden. Vervolgens worden de stijve isolatieplaten aangebracht op de kepers of spanten. De kepers zijn de balkjes die van boven naar beneden lopen op een dak. Er kunnen de tengels op bevestigd worden.

Bij een sarkingdak worden hierop nu de stijve isolatieplaten aangebracht. Daarop moet een afdichtfolie geplaatst worden die ervoor moet zorgen dat de isolatieplaten vochtvrij blijven.

Wil je ook een sarkingdak plaatsen? Surf dan snel naar Dakwerkerantwerpen.be , vul het formulier in en ontvang gratis 3 offertes van dakwerkers in je buurt. Het beste? Je bespaart tot 40% op jouw sarkingdak. Probeer het nu!

Sarkingdak: voordeel bij isolatie

Een belangrijk voordeel van het aanbrengen van de isolatie bij een sarkingdak is dat de binnenafwerking gewoon intact kan blijven. De platen en eventueel de isolatie kan aan de binnenzijde gewoon blijven zitten.

Een nadeel is echter dat de stijve isolatie platen niet zo goed geluidwerend zijn. Daarom zal je, indien je het geluid wil weren, de binnenzijde van het dak ook moeten isoleren met bijvoorbeeld steen- of rotswol.

Aannemer sarkingdak: hoe begin je eraan

De werkzaamheden die bij een sarkingdak moeten worden gedaan, kunnen snel worden uitgevoerd. Laat eerst meerdere offertes opmaken via Dakwerkerantwerpen.be .

Wanneer je de prijsopgaven binnen hebt, kun je de prijzen vergelijken en die aannemer nemen waarin je een goed vertrouwen hebt. Hij zal dan eerst de dakpannen verwijderen en het dakbeschot zodat hij een kaal dak heeft. Vaak zal je nieuwe pannen moeten plaatsen. De dakpannen die gebruikt zijn, hebben meestal vorstschade opgelopen. Je zal dat niet goed zien, maar in de pannen zitten haarscheurtjes. Om problemen te voorkomen als alles weer is teruggeplaatst, is het verstandig om nieuwe pannen te plaatsen. Dan weet je namelijk zeker dat het dak weer jaren meekan.

Het tochtdicht maken van een sarkingdak is vaak een probleem. De ruimte aan de onderzijde van de kepers en de muren aan de zijkanten moeten goed worden afgedicht. Daarvoor moet je een aannemer nemen die weet wat hij daaraan moet doen.

Sarkingdak bij renovatie

Bij een renovatie aan het dak is een sarkingdak een goede oplossing. De binnenzijde van het dak kan intact blijven en alleen de werkzaamheden aan de buitenzijde moeten op de juiste wijze worden verricht.

De voordelen van een sarkingdak.

Je hebt een extra bescherming van het dakhout, waardoor het langer meegaat.

Er is geen ruimteverlies aan de binnenzijde van de woning.

Het werk kan in een kort tijdsbestek worden gedaan.

Nadelen van een sarkingdak

De afdichting is vaak een probleem. Daarvoor zal je een goede aannemer moeten nemen die hier raad mee weet. Die vind je hier.

Een vakkundige plaatsing is zeer belangrijk.

Voor een goede geluidsisolatie moet de binnenzijde ook geïsoleerd worden.

Tijd voor een sarkingdak? Surf dan snel naar Dakwerkerantwerpen.be , vul het formulier in en ontvang gratis 3 offertes van dakwerkers in je buurt. Het beste? Je bespaart tot 40% op jouw sarkingdak. Probeer het nu!


Ik zocht iemand voor een kleine herstelling. Maar als je dan rondbelt, wil niemand dat doen. Bij Dakwerkerantwerpen.be kreeg ik snel reactie van dakwerkers die wél geïnteresseerd waren. Mijn dak was snel gerepareerd. Top!

Liesbeth Mulders, schoonheidsspecialiste

Ik heb zelf wel een dakwerker gecontacteerd, maar die kwam van ver. De prijs van die verplaatsingskosten! De offertes van Dakwerkerantwerpen.be kwamen allemaal van dakwerkers in mijn buurt. Dat scheelt gigantisch.

Youssef El-Messaoui, vertaler-tolk

Met twee kleine kinderen in huis ben je blij als je ’s avonds in de zetel zit. Als je dan ook nog dakwerkers moet gaan zoeken… Dakwerkenofferte.be bleek de gemakkelijke oplossing. Snel ingevuld, snel respons. Heel tevreden met het resultaat.

Marc Van De Voorde, leerkracht

Weet je wat het is? De dakwerkers die langskomen weten dat er concurrentie is. Ik heb eens vergeleken met de prijzen die mijn moeder kreeg. Dat verschil! Dat scheelde echt bijna de helft. Voor hetzelfde werk! Dan weet ik het wel.

Samira Gandoul, verpleegster

Met mijn drukke agenda heb ik geen tijd om online dakwerkers te zoeken. Dakwerkerantwerpen.be stuurde me binnen de 24 uur 3 verschillende offertes. Mijn dak is gemaakt. En ik ben geen seconde tijd verloren.

Hans Andries, bedrijfsleider
Ook wellicht interessant