Zolder isoleren

Zolderisolatie van topkwaliteit – tegen de laagste prijs? Krijg 3 gratis offertes en vergelijk!

 

{{tab.content}}

{{ $index + 1 }} / {{ tabsTotal }}

Andere keuzes uit de vorige stap

 

quote image icon

3 offertes dakwerken,
gratis in je mailbox

quote image icon

Vind een betrouwbare dakman
in jouw regio

quote image icon

Vergelijk, kies en bespaar
tot wel 40%!Je zolder isoleren: grote winst

Energiekosten zijn tegenwoordig zeer hoog. Omdat de energieprijzen maar blijven stijgen, groeien ook je maandelijkse uitgaven. Daarom is het verstandig om te kijken wat je kan doen om méér over te houden op het einde van de maand.

Wanneer je een huis met een schuin dak hebt, kan je door een expert laten berekenen wat de voordelen zijn van het isoleren van je huis. Denk dan aan het isoleren van de zolder, de vloer of de muren. Je zal meteen zien dat je zolder isoleren een grote winst oplevert.

Bespreek het met jouw ervaren vakman. Contacteer hem via Dakwerkenexpert!

Warmteverlies tegengaan? Zolder isoleren!

Een zolder isoleren voorkomt dat er veel warmte verloren gaat via het dak. Om de verwarming van je woning effectiever te laten verlopen, is een goede zolder isolatie heel belangrijk. Een zolder isoleren kun je zelf of je kunt het uitbesteden.

Wil je de zolder isoleren uitbesteden? Vraag dan meerdere offertes aan. De kosten van het aanbrengen van de isolatie zijn van meerdere zaken afhankelijk. Je kunt hierbij denken aan de dikte van het gekozen isolatiemateriaal, de isolatiemethode en de afwerking.

Een zolder isoleren kan misschien wel een behoorlijke investering lijken, maar met de besparing op je energierekening en de vele subsidies die te verkrijgen zijn, zal je jouw investering snel terugverdienen.

Zolder isoleren: de verschillende methodes

Een zolder isoleren kun je in principe op twee manieren aanpakken.

  • Zolder isoleren via de zoldervloer

Een zolder hoef je niet te verwarmen als hij in principe niet gebruikt wordt. Je kunt er spullen op plaatsen, maar verder er geen gebruik van maken. In dit geval kun je de zoldervloer isoleren. Wanneer je dat doet zal de warmte niet nodeloos in de zolderkamer terecht komen. Afhankelijk van de opbouw van de zoldervloer wordt de isolatie aangebracht.

Massieve zoldervloeren. Hierbij komt het isolatiemateriaal op de vloer te liggen. Eerst wordt er dampfolie aangebracht. Daarop komen de isolatieplaten, waar op gelopen kan worden. Er zijn nog andere mogelijkheden om de vloer te isoleren, maar over het algemeen zijn de kosten daarvan hoger.

Zoldervloeren waar de balken zichtbaar zijn. Tussen de ruimtes van de balken die je op de zolder ziet, kun je de isolatieplaten aanbrengen. Wanneer de isolatieplaten zijn aangebracht kan de zolder worden afgewerkt met vezelplaten.

  • Zolder isoleren via het dak

Wanneer de zolder vaak wordt gebruikt, kan je het dak gaan isoleren. De warmte die er aanwezig is, moet in de ruimte blijven. Daarvoor kun je het dak aan de binnenzijde isoleren. Via de binnenzijde het dak isoleren kun eventueel zelf doen, maar dan loop je het kans op koudebruggen en slecht afgewerkte isolatie – die minder efficiënt is. Je kunt daarvoor minerale wol gebruiken, maar ook bijvoorbeeld PUR-platen. Vertrouwen op de juiste vakman, blijft de beste keuze. En die vind je hier.

Je zolder isoleren? Bij Dakwerkenexpert vind je honderden dakwerkers uit jouw buurt. Selecteer en bespaar in een paar makkelijke stappen. Probeer het nu!


Ik zocht iemand voor een kleine herstelling. Maar als je dan rondbelt, wil niemand dat doen. Bij Dakwerkerantwerpen.be kreeg ik snel reactie van dakwerkers die wél geïnteresseerd waren. Mijn dak was snel gerepareerd. Top!

Liesbeth Mulders, schoonheidsspecialiste

Ik heb zelf wel een dakwerker gecontacteerd, maar die kwam van ver. De prijs van die verplaatsingskosten! De offertes van Dakwerkerantwerpen.be kwamen allemaal van dakwerkers in mijn buurt. Dat scheelt gigantisch.

Youssef El-Messaoui, vertaler-tolk

Met twee kleine kinderen in huis ben je blij als je ’s avonds in de zetel zit. Als je dan ook nog dakwerkers moet gaan zoeken… Dakwerkenofferte.be bleek de gemakkelijke oplossing. Snel ingevuld, snel respons. Heel tevreden met het resultaat.

Marc Van De Voorde, leerkracht

Weet je wat het is? De dakwerkers die langskomen weten dat er concurrentie is. Ik heb eens vergeleken met de prijzen die mijn moeder kreeg. Dat verschil! Dat scheelde echt bijna de helft. Voor hetzelfde werk! Dan weet ik het wel.

Samira Gandoul, verpleegster

Met mijn drukke agenda heb ik geen tijd om online dakwerkers te zoeken. Dakwerkerantwerpen.be stuurde me binnen de 24 uur 3 verschillende offertes. Mijn dak is gemaakt. En ik ben geen seconde tijd verloren.

Hans Andries, bedrijfsleider