dakwerkenexpert-tips-and-tricks-welk-dakbedekking-kies-jij

Wat is de beste dakbedekking voor een hellend dak?

Hellende daken zijn veruit het meest gebruikte daksoort en heeft vele voordelen voor je in petto.

Hellende daken zijn opvallend duurzaam en hebben een lange levensduur. Slijtage is natuurlijk altijd mogelijk. En op dat moment is het hoog tijd voor aan aangepaste renovatie. Maar welke dakbedekking zal je kiezen?

Je hebt de keuze uit verschillende soorten dakbedekkingen. Wat zijn de beste en meest gebruikte materialen en hoe maak je de beste keuze: zal je pannen, leien of zink kiezen voor je hellend dak?

Wanneer pannen, leien of zink kiezen?

Wanneer best pannen, leien of zink kiezen als dakbedekking voor je hellend dak? Je keuze hangt van verschillende factoren af. Deze drie meest gebruikte materialen hebben elk hun specifieke voor- en nadelen. Je uiteindelijke keuze is dan ook voor een belangrijk deel afhankelijk van je persoonlijke smaak en stijl.

Een pannen dakbedekking hellend dak

Dakpannen worden het meest gebruikt als dakbedekking van hellende daken. Je hebt de keuze tussen keramische en betonnen pannen.

Oorspronkelijk werden vooral keramische dakpannen uit klei gebruikt. Vandaag kan je kiezen uit een uitgebreid gamma aan betonpannen. Ze hebben allemaal een lange levensduur en zijn in tal van vormen beschikbaar, van holle tot platte dakpannen.

Dakbedekking kiezen: leien als bedekking

Leien zijn ook mogelijk als bedekking voor een schuin dak. Vergeet bij het dakbedekking kiezen niet dat het plaatsen van leien meer deskundigheid vraagt dan bij het leggen van dakpannen.

Leien kunnen geplaatst worden op alle soorten hellende daken – in alle vormen – en kunnen ook probleemloos op de gevel van je woning ingepast worden. Het plaatsen van een leien dakbedekking vraagt meer tijd en is ook duurder, zeker als je voor leien uit natuurlijke materialen kiest.

Bedekking kiezen: zinken dak

Een hellend dak kun je ook een bedekking in zink geven. Dit materiaal wordt vooral bij moderne woningen gebruikt als dakbedekking. En dan vooral als het een niet alledaagse dakconstructie betreft.

Een zinken dakbedekking wordt best door gespecialiseerde dakwerkers gelegd. Voor een hellend dak gebruikt men vaak het ‘staande naadsysteem’, maar het kan ook anders. Zink is een materiaal dat je even goed in zogenaamde banen of in de vorm van zinken leien kunt plaatsen.

Welke dakbedekking kies jij voor je project? Vraag snel je offerte aan bij Dakwerker Antwerpen.

Vraag je offerte meteen aan!