dakwerkenexpert-tips-and-tricks-dakbedekking-rooding-epdm

Bij het bedekken van een licht hellend of volledig plak dak, sta je voor een belangrijke keuze: roofing of EPDM? Het verschil tussen deze twee soorten dakbedekkingen is niet voor iedereen even duidelijk, waardoor het risico bestaat dat belangrijke voordelen over het hoofd worden gezien.

Daarom leggen wij in deze blog aan je uit waar de prijsverschillen tussen roofing en EPDM precies vandaan komen. Dit maakt het voor jou gemakkelijker om een goede keuze te maken.

Roofing – EPDM: verschil

Als we spreken over het belangrijkste roofing-EPDM verschil, dan is dat ongetwijfeld de levensduur.

EPDM gaat probleemloos zo’n 50 jaar mee, terwijl je bij roofing na 25 of 30 jaar het dak vaak moet vervangen. EPDM laat minder uv-straling door, waardoor dit materiaal langer meegaat.

Verder wordt EPDM aangebracht zonder naden, terwijl dit bij roofing wel het geval is. Over het algemeen kun je zeggen dat roofing gevoeliger is voor beschadigingen dan EPDM. Daarom wordt er bij roofing vaak een coating aangebracht om beschadiging tegen te gaan.

EPDM en roofing prijs

Laten we ook eens kijken naar de EPDM en roofing prijs. Je kiest namelijk een dakbedekking die goed aansluit op je budget.

Roofing heeft een goedkope prijs als belangrijk voordeel en daarom bieden veel dakdekkers het aan. Daar staat wel tegenover dat het aanleggen ervan meer tijd kost.

EPDM is duurder in aanschaf, maar wel eenvoudiger en sneller aan te brengen. Kort samengevat: roofing is voordelig in aankoop, maar kost wel de nodige arbeidsuren, terwijl het bij EPDM juist andersom is.

Ga je voor roofing of EPDM?

De keuze voor roofing of EPDM ligt helemaal bij jou. Uiteraard kun je je daarin laten adviseren door een professional. Deze kijkt vaak door een andere bril naar jouw dakbedekkingsplannen.

Met roofing ben je voor nu wellicht goedkoper uit, maar je dient het dak wel eerder te vervangen. Bij EPDM is dit niet het geval en dus ben je eerst duurder uit, maar je profiteert er wel langer van.

Neem direct contact op

Ben je overtuigd en is jouw keuze duidelijker dan ooit? Neem dan direct contact op met een dakwerker in jouw buurt voor het inplannen van een afspraak. Vraag nu meteen een gratis offerte aan bij Dakwerker Antwerpen!

Vraag je offerte aan!