dakwerkenexpert-weetjes-de-voordelen-van-dakisolatie

De voordelen van dakisolatie

Dakwerkerantwerpen.be
13/02/2018
Dakisolatie

De isolatie van het dak is waarschijnlijk nog belangrijker dan isolatie in de rest van jee woning. Dat heeft verschillende redenen.

Vaak onderschat men het effect van slechte isolatie op het comfort in de woning. Jammer, want een goed geïsoleerd dak draagt rechtstreeks én onrechtstreeks bij aan de waarde en het wooncomfort in je huis. Maar wat zijn nu de belangrijkste dakisolatie voordelen? En waarom zou jij je dak moeten laten isoleren? Een vraag die een duidelijk antwoord verdient.

De belangrijkste dakisolatie voordelen

Dakisolatie bestaat in verschillende vormen. Welke isolatie je ook kiest, je geniet altijd van enkele sterke voordelen. Welke de belangrijkste voordelen van dakisolatie zijn? Dat ontdek je hier.

1. Dakisolatie houdt je woning warm

De belangrijkste functie van dakisolatie is het warm houden van de woning. Het bovenste gedeelte van het huis wordt namelijk meer blootgesteld aan koude temperaturen, wind en neerslag. Hierdoor vergroot het risico op tocht en vocht. De isolatie van een dak is een complexe opdracht, maar wel één die de moeite waard is. Hoe beter die isolatie, hoe beter de rest van de woning op temperatuur gehouden kan worden!

2. Dakisolatie besparing

Het belangrijkste effect van een goede dakisolatie is dat je er heel wat geld mee bespaart. Hoe beter de woning op geïsoleerd is, hoe minder je zal moeten betalen aan je energierekening. En we weten allemaal hoe hoog dié kan zijn. Laat je de isolatie door een specialist plaatsen, dan kan je zeker een lagere energiefactuur verwachten op het einde van de maand! Bovendien geniet je dan ook van hogere energiepremies.

3. Dakisolatie zorgt voor akoestische demping

Een voordeel dat weinig mensen kennen. Dakisolatie zorgt voor een sterke akoestische demping. Met andere woorden, als de isolatie van goede kwaliteit is, dan zal je minder last hebben van geluiden die van buitenaf komen: voorbijrijdend verkeer, lawaai van de buren… En dat draagt natuurlijk alleen maar bij aan het wooncomfort!

Dakisolatie laten plaatsen door een specialist: de moeite waard!

Dakisolatie laten plaatsen biedt heel wat voordelen, van dakisolatie besparing tot meer comfort. Natuurlijk kan je daar nog veel méér uit halen als je het werk door een specialist laat doen. Deze beschikt immers over alle nodige kennis en materialen om de isolatie van je dak een niveau hoger te tillen – en de woning dus ook van extra comfort te voorzien!

Dakisolatie plaatsen? Vraag gratis drie offertes aan!