dakwerkenexpert-weetjes-zelf-je-dak-onderhouden

Goed onderhoud van het dak voorkomt veel problemen

Regen, wind en storm eisen een zware tol voor je dag. Dat hoeft niet te betekenen dat het meteen beschadigd raakt, het betekent wel dat het heel wat klappen op moet vangen – en dat kan op de duur tot schade leiden. Je dak is de eerste beschermlinie van je woning. Daarom zorg je er ook best voor dat het op elk moment in topconditie verkeert.

Kapot dak

Wie tijdens een storm met dakschade te maken krijgt, weet hoeveel ellende en kosten dit met zich meebrengt. Ook omdat de verzekering niet zomaar uitkeert, maar komt kijken of de schade voorkomen had kunnen worden.

Daarbij geldt dat matig of slecht onderhoud als nalatig gezien kan worden. Daardoor bestaat het risico dat er minder of zelfs geen uitkering wordt toegekend. Dit feit beantwoordt meteen de vraag “Dakonderhoud: waarom eigenlijk?”

Hoe dak onderhouden?

Je dak onderhouden is meer dan even kijken of er geen dakpannen los liggen. Het betekent dat je dakwerker begint met het schoonmaken van het afwateringssysteem. Hierin verzamelen zich bladeren, takjes en allerlei ander materiaal, waardoor het water niet meer weg kan stromen en een andere weg gaat zoeken. Dit kan vochtplekken en schimmel in huis veroorzaken.

Daarnaast kijkt hij naar de toestand van de schoorsteen, want die torent boven het huis uit en moet al die klappen die storm, regen en koude met zich meebrengen incasseren. Verder kijkt hij naar de algehele toestand van het dak.

Dakonderhoud

Wie zoekt op dak onderhouden prijs, zal eerder naar de kosten kijken dan naar de baten. Storm of hevige, aanhoudende regenval hebben een stevige impact. Je zorgt er best voor dat een goed onderhouden dak zijn werk kan doen en het huis kan beschermen.

Moet je bij schade dan tóch een beroep doen op je verzekering? Dan kan je makkelijk aantonen dat het dak goed onderhouden is. Duidelijke voordelen, dus!

Dak onderhouden prijs

Bij het vaststellen van de prijs voor het dakonderhoud, zal gekeken worden naar de vorm van het dak, de algehele toestand, of er wel of geen zonnepanelen geplaatst zijn en hoe het met de afwatering gesteld is. Je dak goed onderhouden betekent dat het regelmatig geïnspecteerd wordt, dat eventuele schade of zwakke plekken aangepakt worden en dat de afwatering weer helemaal vrij is.

Laat een offerte maken en neem vraag jouw dakwerker zeker wat een jaarlijks onderhoud zou kosten. Dit is op termijn veel goedkoper, want herstellingen uitvoeren als er schade is, komt je véél duurder uit.

Dakwerker nodig voor onderhoud van je dak? Vraag hier 3 offertes dakonderhoud aan!