dakwerkenexpert-weetjes-zelf-je-dak-herstellen-en-hoe

Zelf je dak herstellen en hoe?

Dakwerkerantwerpen.be
13/02/2018
Dakwerken

Schade of lekkage aan je dak is iets dat je zo snel mogelijk wilt oplossen. Er komt heel wat bij kijken op het gebied van planning en materialen. Je kunt dan besluiten om zelf het dak op te gaan of het door een professional laten uitvoeren. Lees hier meer over zelf je dak herstellen en hoe, maar ook over de voordelen van het vertrouwen op een ervaren dakwerker.

Dak kapot en hoe te maken

Misschien heeft je dak stormschade opgelopen of krijg je te maken met een lek. Dan wil je zo snel mogelijk dat dit gerepareerd wordt. Tenslotte wil je vochtplekken binnenshuis vermijden – en misschien is zelfs de isolatie van je huis aangetast na schade aan je dak.

Er zijn een aantal tekenen die kunnen wijzen op schade, ook als die niet zichtbaar is: vochtplekken, afbladderend houtwerk of een lekkende dakgoot. Je dak kapot en hoe te maken zijn twee vragen die niet even snel zijn beantwoord.

Risico van zelf je dak herstellen

Je kunt natuurlijk zelf de ladder pakken. Maar dat is niet zonder risico. Het kan zijn dat je de schade niet of niet helemaal weet te achterhalen. Of dat je de verkeerde materialen gebruikt voor het herstel.

Weet je precies wat er aan de hand is, en kun je hier ook op een veilige manier achter komen? En heb je de kennis in huis om het effectief én zonder gevaar voor jezelf op te lossen? Want ook persoonlijke veiligheid is een risico bij zelf je dak herstellen.

Dak herstellen door dakwerker

Een ervaren dakwerker kan je helpen de schade op te nemen en deze zo snel mogelijk te herstellen. Hij weet wat er moet gebeuren om het dak schoon te maken en het probleem te analyseren. Daarnaast heeft hij altijd het juiste gereedschap om de reparatie snel en vakkundig uit te voeren.

Dit neemt je veel werk uit handen en verzekert een goede en veilige reparatie. Verdient je dak herstellen door een dakwerker dan niet de voorkeur boven zelf het risico lopen?

Dak kapot en snel herstellen? Vraag 3 offertes aan bij dakwerkers in jouw buurt!