EPDM dakbedekking

WebKrunch
24/02/2019
E

dakwerkenexpert-plat-dak-epdm2EPDM wordt vandaag de dag veel gebruikt om daken mee te bedekken, vanwege de diverse voordelen die deze kunststof heeft. EPDM is specifiek bedoelt als bedekking voor platte of licht hellende daken en wordt in die hoedanigheid al meer dan vijftig jaar gebruikt. Welke pluspunten heeft EPDM als bedekkingsmateriaal voor licht hellende en platte daken zoal?

In de eerste plaats gaat EPDM erg lang mee. Uit onderzoeken blijkt dat EPDM-dakbedekking minimaal vijftig jaar zonder problemen meegaat.

In de tweede plaats staat EPDM bekend om zijn brandveiligheid. Het materiaal weert namelijk vuur.

Ten derde, ook dat is een pluspunt, is EPDM van zichzelf bestand tegen uv-straling en ozonlicht.

Voordelig is verder dat EPDM-membranen snel door dakdekkersbedrijven geplaatst kunnen worden. Dit scheelt in arbeidsuren en is dus aantrekkelijk.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan, want EPDM geldt ook als zeer elastisch: de elastische waarde van dit synthetische rubber ligt maar liefst rond de 400 procent. Deze dakbedekking is dus zeer flexibel, en kan zonder vuurgebruik in een eenlaagsvariant worden aangebracht.

Ten slotte nog een pluspunt van EPDM: veelal kunnen EPDM-membranen kant-en-klaar in de fabriek voorgefabriceerd worden en direct en snel aangebracht worden in het platte of hellende dak van jouw woning. Voorfabricatie heeft ook als voordeel dat het EPDM-materiaal nagenoeg naadloos is en daardoor nog beter vocht weert.

Dus beschik je over een plat dak, kies dan zeker voor alle voordelen van EPDM. Vergeleken met bijvoorbeeld bitumen dakbedekking komt EPDM door zijn veelvuldige pluspunten beter uit de bus als dekmateriaal voor platte of licht hellende daken.