EPS Isolatie

WebKrunch
24/02/2019
E

dakwerkenexpert-warme-woing-isolatieEPS-isolatie is in de volksmond beter bekend als piepschuim en ook wel als tempex. De afkorting EPS staat voor Expanded Poly Styreen (geëxpandeerd polystyreen). In de bouwwereld en bij isolatiebedrijven is EPS zeer geliefd. Dit isolatiemateriaal wordt dan ook veel toegepast in muren, vloeren en in woningdaken. De voordelen van EPS zijn dan ook legio.

In de eerste plaats is piepschuim of EPS erg licht en vormt dan ook geen extra belasting voor de dakconstructie. Het lichte materiaal is gemakkelijk te verwerken in daken, muren of vloeren.

Verder is EPS-isolatie duurzaam, omdat de isolerende kwaliteit van EPS in de loop der tijd niet afneemt, maar gelijk blijft met een isolatiewaarde van 0.030 tot 0.040 W/mK.

Een derde pluspunt is de brandveiligheid van EPS: het materiaal is brandwerend en veilig om te gebruiken als isolatieproduct in woningen.

En in de vierde plaats is het ideaal dat EPS-isolatieplaten niet gaan rotten, ongevoelig zijn voor vochtige omstandigheden en schimmelvrij zijn.

Als laatste mooie eigenschap van EPS geldt dat dit materiaal erg voordelig is en dus geen aanslag vormt op de portemonnee van jou als huiseigenaar.