Geïsoleerde dakplaten

WebKrunch
24/02/2019
D

dakwerkenexpert-dakisolatie-platenSinds enkele jaren zijn geïsoleerde dakplaten in België steeds populairder geworden. Geïsoleerde dakplaten zijn dan ook een prima en weloverwogen alternatief voor dakbedekking met de traditionele dakpannen. Dakplaten die specifiek gemaakt zijn voor extra isolatie, hebben een interessante toegevoegde waarde als ze vergeleken worden met dakpannen.

Zo kun je ten eerste denken aan het feit dat dakplaten een groter oppervlakte hebben en veel beter op elkaar aansluiten dan dakpannen. Hierdoor wordt voorkomen dat er tochtruimtes (ook wel koudebruggen genoemd) ontstaan en houdt het dak de warmte in huis dus beter vast.

Ten tweede zijn geïsoleerde dakplaten aanzienlijk lichter dan de vroegere dakpannendaken. Doordat de isolatieplaten zo licht zijn, kunnen ze sneller geplaatst en gemonteerd worden dan dakpannen. Uiteraard scheelt dat in de arbeidskosten die een uitvoerder moet maken en dus in jouw portemonnee. Dat de geïsoleerde dakplaten licht van gewicht zijn, betekent tevens dat er minder druk op de dakconstructie wordt uitgeoefend. Dat dit beter is voor het dak begrijpt iedereen.

Als derde pluspunt kan van isolatiedakplaten geldt het feit dat ze relatief onderhoudsarm zijn. De geïsoleerde dakplaten hebben een glad oppervlakte, waardoor algen en mos geen kans krijgen om aan te koeken op de dakplaten. Feitelijk maken de platen zichzelf schoon, want viezigheid krijgt niet de kans om zich vast te hechten aan het plaatoppervlakte. Neem daarbij het gegeven dat de geïsoleerde platen tegen uiteenlopend weerstypes kunnen. Of het nu vriest, hagelt, stormt of zich ander extreem weer voordoet: de geïsoleerde dakplaten kunnen tegen een stootje en geven geen krimp. Dit is ideaal voor jou als eigenaar, want als de geïsoleerde dakplaten eenmaal vastzitten, hoef je eigenlijk niets meer te doen om ze goed te houden.

Ten slotte nog een kleine opsomming van andere voordelen van isolatiedakplaten: ze zijn roestvrij, veilig omdat ze brandwerend materiaal bevatten en verder is er een enorme keuze aan kleuren op de markt als het aankomt op geïsoleerde dakplaten. Laat je dan ook verrassen door de vele mogelijkheden die geïsoleerde dakplaten je te bieden hebben.