Gevelbekleding

WebKrunch
24/02/2019
G

dakwerkenexpert-landingspagina-gevelbekledingBuitengevelbekleding is ook een optie die veel toegepast wordt als het aankomt op woningisolatie. Met name als spouwmuurisolatie weinig soelaas biedt om de woning warmer te krijgen, of als de gevel in een slechte conditie is, is het aanbrengen van gevelbekleding een verstandige keuze.Een slechte gevel, die niet goed gedicht is, kan namelijk – naast energieverlies – leiden tot vochtoverlast in de woning. Bij gevelbekleding als manier om te isoleren, passen bouwkundigen doorgaans hardschuim isolatieplaten toe van het kunststof polystyreen, bekend als XPS-isolatieplaten. Deze manier van isoleren garandeert een hoge mate van isolatie van de gevel. Tevens zijn XPS-platen prima om de gevels bestand te maken tegen doorslaand of optrekkend vocht via regenval of sneeuw.

Hoe werkt gevelisolatie precies? Bij deze methodiek brengt men de isolatieplaten op de buitenmuur aan via speciale lijmspecie. Indien nodig, krijgen de XPS-platen hierbij extra ondersteuning via speciale lichtmetalen frames. Nadat de platen zijn aangebracht, worden deze bewerkt met pleisterwerk of behandeld met een houten structuur waarop weer een afdekkende plaat kan worden vastgeschroefd.

XPS-isolatieplaten hebben flink wat voordelen als toepassing voor gevelbekleding. Wie deze platen aanbrengt, merkt meteen dat het een stuk comfortabeler en aangenamer wordt in huis. Doordat de XLS-platen zonder naden aangebracht worden, ontstaan er geen tochtplekken of koudebruggen. Dit ga je uiteraard direct merken op de energierekening: een flinke besparing op de energiekosten is het gevolg. Een ander voordeel van XLS-gevelbekleding is dat je af bent van het probleem van doorslaand vocht. De woning wordt ook meteen meer waard en ziet er van de buitenkant lekker modern en strak uit. Ten slotte is er op het gebied van gevelbekleding een enorme keuze aan materiaalsoorten, afwerkingen en kleuren. Zo kan er gekozen worden voor het aanbrengen van pleisterwerk op de gevels, maar ook voor een stenen afwerking, een gevelbekleding van hout en metalen of kunststoffen gevelpanelen.